Концерта „Винени напеви за любовта“ подготвя Плевенската филхармония

kuker-bg.com

Концерта „Винени напеви за любовта“ подготвя Плевенската филхармония за предстоящите празници на двете стихии. Солисти ще са цигуларят Хари Ешкенази и сопраното Евелина Парапанова. Срещата с публиката ще е на 13 февруари от 19 часа в зала „Катя Попова“. Диригент е Деян Павлов.
В програмата са включени разнообразни произведения. Хари Ешкенази ще изпълни „Ария” от Й. С. Бах и Концерт за цигулка в ла минор от А. Вивалди. Евелина Парапанова ще изпее ария из операта „Орфей и Евридика“ на К. Глук и „Ombra mai fu“ от Хендел.

В изпълнение на Плевенската филхармония публиката ще наслади на „Малка нощна музика“ от Мацарт, „Менует“ от Л. Бокерини, „Старинен романс“ от Г. Свиридов, „Oblivion“ на А. Пиацола, „Rikudim“ от Ян Ван дер Руст.

Включени са още произведенията „Танго“ на И. Албенис, „Cancion Del Mariachi“ – обработка на тема из филма „Десперадо“, „Smile“ на Чарли Чаплин, „If I were a rich man“ – песен из мюзикъла “Цигулар на покрива“ на Джери Бок и тангото „Por una Cabeza“ на Карлос Гардел от филма „Усещане за жена“.

Комплимент към публиката ще е чаша вино след концерта.

giftspro.bg
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР