Цигуларката Зорница Иларионова ще гостува в „Шоуто на Слави“

giftspro.bg

Цигуларката Зорница Иларионова ще гостува в „Шоуто на Слави“ тази вечер, 16 януари. Предаването започва в 22,30 ч. Талантливата плевенчанка ще разкаже за себе си и за престижните си изяви у нас и на световни сцени. Тя е избрана да представи България на един от най-престижните конкурси за цигулари в света – този в Сингапур. Събитието е в края на януари 2018 г.

Преди седмица, на 8 януари, даровитата цигуларка свири в подкрепа на благотворителна кауза. Концертът й в „Сити марк център за изкуство“ в столицата беше първият от поредицата „Млади виртуози за българската култура“. Тя е цикъл от ежемесечни самостоятелни рецитали на лауреати на Фондация „Йордан Камджалов“ – млади български изпълнители с международен принос, в подкрепа на утвърждаването на един значим български културен център в София. Всички приходи от дарения ще са за закупуването на висококачествен роял Yamaha, за да се разширят културната приложимост на Центъра и организирането на повече качествени културни събития.

Зорница Иларионова е концертирала на много европейски сцени, част от които в Париж, Кан, Монако, Брюксел. През 2014 г. в Кралския дворец Ел Пардо (Мадрид) е удостоена от Нейно Величество кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра в Кралската академия за музика „Кралица София“. През 2015 година е финалист в международния конкурс за цигулари „Хенрих Виенявски“ в Люблин, Полша. Лауреат е на престижната награда Кристална лира за „Млад изпълнител на 2015 година“, която получава заедно с пианиста Асен Танчев.

logiscool-pleven
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР