Четири големи инфраструктурни проекта не са включени в Бюджет 2018 на Община Плевен

TOP NUTS

Четири големи инфраструктурни проекта не са включени в Бюджет 2018 на Община Плевен, информира кметът Георг Спартански по време на общественото обсъждане на Проекта за приходите и разходите в местната хазна, което премина при почти нулев интерес от страна на гражданите, както и на повечето кметове на малки населени места.

От тотален ремонт се нуждае Автогара „Плевен“, като реализацията на проекта по груби сметки ще е около 1,5 млн лева. Най-вероятно ще се търси възможност средствата да бъдат осигурени чрез нисколихвен дългосрочен кредит от програмата „Джесика“, за което вече са водени предварителни разговори, поясни Спартански.
Вторият проект, за който трябва да бъде осигурено финансиране, е изграждането на Приют за кучета. В момента тече процедура за избор на проектант. След това ще стане ясно на каква стойност ще е създаването на сградите, но предполагаемата стойност е поне 1 млн лева, коментира още Спартански. И добави, че е възможно Приютът да бъде изграждан поетапно.

Намерение на местната власт е и да се направи ремонт на централната градска част, която започва от площад „Свобода“ и продължава до Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Спартански припомни, че Градската градина, площад „Възраждане“, Водната каскада и площад „Стефан Стамболов“ бяха ремонтирани с европейски средства. Затова е редно споменатият участък да не остава като грозно петно между обновените части, защото Плевен е с претенции на туристически град с богата история и не му прилича да изглежда по този начин, добави кметът, според когото за този проект ще са нужни около 2 млн лева, които също ще се търси начин да бъдат осигурени. Той добави, че ремонтът е добре да продължи по Старата главна улица към сградата на ОАПС, но това са амбициозни намерения, които вероятно ще бъдат реализирани в годините напред.

Четвъртият проект, който също е важен и ще бъде реализиран през 2018 г, ако бъдат осигурени средства, е облагородяване на пространството около чешмата Балаклия и изграждането на скейтплощадка.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР