Коледно настроение донесе концертът на Милица Гладнишка и Плевенската филхармония (снимки)

villagrivitsa

Коледно настроение донесе концертът „Коледна феерия“ на актрисата и певица Милица Гладнишка, Плевенската филхармония, Хор „Гена Димитрова и Детска вокална група „Арлекино“, който се състоя снощи в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Под диригентската палка на Левон Манукян прозвучаха познати мелодии от любими филми, както и прекрасни хорови произведения. На пианото се изяви Георги Милтиядов.

Акапелното изпълнение на песента „До утре“ по текст на Михаил Белчев и музика на Стефан Диомов беше специалното послание, което изпратиха към аудиторията хористите и диригентката Анелия Дечева, която беше и водещ на вечерта. „Добър ден, от днес със теб ще бъдем добри“, си обещаха участниците в коледното вълшебство.

Бяла, добра и много усмихната Милица Гладнишка превзе аудиторията с чар, артистичност и интерпретация на добре познатите „Moon river“, хита на Адел „Skyfool“ и песента на Дороти „Somewhere over the rainbow“ от мюзикъла „Магьосникът от Оз“. Заедно с хор „Гена Димитрова“ тя изпя „White Cristmas“.

Плевенската филхармония изненада публиката с мелодии от филмите „Аладин“, „Д-р Живаго“ и „Властелинът на пръстените“. Тържествено настроение донесоха произведенията за хор и оркестър „Joy to the world“, „Валс“ от Шостакович и „Алелуя“ от Хендел. „Cantique de Noel“ и „Аve Mаria“ от Качини в изпълнение на Боряна Бешева, хор и оркестър допълниха цветовете в концерта.

Кулминацията в този музикален празник беше появата на Детска вокална група „Арлекино“. С разноцветни свежи костюмчета и шапки на джуджета малките артисти предизвикаха многобройни усмивки, радост и аплодисменти.

Те изпяха „Бяла Коледа“, а с Хор „Гена Димитрова“ и солистите Анелия Дечева и Виолета Боянова, която е и ръководител на малките таланти, изпълниха „Тиха нощ, свята нощ“.

Емблематичната за Коледните празници „Jingle bells“ обедини всички артисти на сцената и постави финала на музикалния празник. След бурни аплодисменти и желание на публиката концертът да продължи песента беше изпълнена и на бис.

Музикалният празник беше подарен на плевенчани от Медицински център КИРМ „Св. Елисавета“ с управител доц. д-р Емилияна Конова.

Снимки: Панайот Йорданов

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР