Националната кампания „Капачки за бъдеще“ осигури кувьоз за болницата в Червен бряг – даряват го на 16 декември

giftspro.bg

Националната кампания „Капачки за бъдеще“ осигури кувьоз за болницата в Червен бряг, който ще бъде дарен на 16 декември, събота. Кампанията беше вдъхновена и организирана от доброволците Мартина Йорданова и Лазар Радков, които провокираха хиляди българи да се включат в нея. И резултатът е налице.

Близо 2 000 души дариха капачки на 28 октомври 2017 г. – сборният пункт беше пред Националния стадион „Васил Левски” в София. За по-малко от 3 часа бяха събрани 8 510 кг пластмасови капачки. Още 1 240 кг бяха събрани в пункт в Пловдив. Общото количество пластмаса беше предадено за рециклиране срещу сумата от 3 900 лв. Няколко доброволчески организации също се включиха с дарения на средства.

Кувьозът, който ще бъде дарен, е договорен на преференциална цена от 7 800 лв. с включена 2-годишна техническа подръжка. Инициаторите на кампанията избират болницата в Червен бряг, след като научават, че състоянието на кувьоза там е много лошо. По потвърдена информация от Министерство на здравеопазването и началника на отделението в лечебното заведение – д-р С. Цеков, в болницата има един кувьоз от 2007 година в много лошо състояние – с развален термостат, счупени вратички, които в момента са закрепени с подръчни материали, без директна връзка за кислород. Освен това не се измерва влажността на въздуха. През 2017 година в болницата са родени 74 бебета, от които 15% са недоносени. 20 тежки случая пък са изпратени към Университетската болница в Плевен, уточняват организаторите.

 

giftspro.bg
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР