Театрални кукли надничат през прозорците на плевенската Драма и поздравяват минувачите

logiscool-pleven

Театрални кукли надничат през прозорците на плевенската Драма от снощи. Атрактивните и симпатични артисти от прекрасни представления са подредени във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Прекрасните 12 приказни герои и такива от български класически произведения представляват едновременно изложба и коледна украса, поясни драматургът на културния институт Елена Ангелова.

Куклите, които със сигурност ще зарадват най-много децата, са от най-различни периоди на Театъра. Някои от тях са новосъздадени, но има и стари герои, които са омагьосвали малчуганите в незабравими постановки на Кукления театър в Плевен. Такава е куклата чорбаджи Нено от постановката „Маминото детенце“ на Любен Каравелов. Представлението е драматизирано от Петър Ковачев и режисирано от Елена Владова през 1972 г.

Сред прекрасните театрални герои са крал, Пинокио, принцеса, коминочистач, магаренце, котка, гарга и др. Куклите са особено очарователни вечер, когато са добре осветени и привличат с приказното си излъчване плевенчани.

Коледна елха и голям Снежко пък посрещат публиката в Театъра и допълват празничния вид на фоайето. Новата визия на красивото пространство се допълва от подходяща коледна музика.

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР