С музика от висините заредиха атмосферата на Католическата църква ангелогласните певци от Хор „Гена Димитрова“

villagrivitsa

С музика от висините заредиха атмосферата на Католическата църква в Плевен ангелогласните певци от Хор „Гена Димитрова“. Специалният концерт „Ave Maria“ за почитателите на сакралните произведения пречисти душите, умовете и сърцата на множеството, събрало се в Деня на християнското семейство – 21 ноември, да съпреживее изящната красота на изкуството.

Под умелите ръце на диригентката Анелия Дечева за начало прозвучаха вълшебно няколко прекрасни акапелни произведения от Аркаделт, Гуно, Григ и други композитори. Пътуването в света на безмерната красота продължи със „Sаncta Mаria“ от Виралдини и „Laudate Dominum“ от Моцарт.

Подобно сакрално откровение не може да мине без вълнуващата ефирност на солистичните изпълнения. Милена Йотова извая солото си в „Ave Maria“ от интермецото на „Cavalleria Rusticana“ (П. Маскани), а хорът подплати с многогласното си звучене общата музикална магия. „La vergine degli angeli“ от Верди със солист Виолета Велчева и „Ave Maria“ от Качини със солист Боряна Бешева поведоха притихналата публика в други селения на духа.

Прозвучаха и известни хорове от от оперите „Трубадур“ (Верди) и „Тоска“ (Пучини), както и „Agnus dei“ от Бизе. Финал на преживяването в това музикално безвремие постави „Pie Jesu“ от Уебър със солисти Боряна Бешева и Дани Меса. Прекрасния клавирен съпровод в концерта създаде Росица Дяковска.

Отец Венцислав Николов от католическия храм „Дева Мария от Фатима“ благодари за красотата и духовната светлина, които създадоха с изкуството си изпълнителите, и покани публиката на предстоящия Коледен концерт, който ще се състои на 22 декември, от 19 часа, на същото място.

Снимки: Панайот Йорданов

giftspro.bg
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР