С близо 1, 7 млн лева от Програмата за развитие на селските райони ремонтират 7 улици в Левски

logiscool-pleven

Кметът на Община Левски Любка Александрова подписа първия договор за общината по мярка 7.2 на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период в Държавен фонд „Земеделие” на 14 ноември, информират от пресцентъра на местната власт.
Одобреният размер на инвестицията за ремонт на 7 улици в град Левски е 1 682 884 лв. Във финансовата рамка на тази сума са включени освен строително-монтажните работи и всички изисквани дейности, съпътстващи един евро проект.
Всички улици и отсечки, които ще бъдат рехабилитирани, са с подменен водопровод, за да не се налага нарушаване целостта на асфалта за текущи ремонти. Това е бил основният критерий на администрацията при проектирането.
Договорът осигурява финансиране за основен ремонт на пътните платна, тротоарните настилки и зелените площи на: цялата улица „Васил Априлов“ с предвидено уширение за придвижване на тежката земеделска техника, ул. „Васил Левски“ – участъка от ул. „Яворов” до ул. ”Патриарх Евтимий”, ул. „Цар Симеон“ – отсечката от ул.”Патриарх Евтимий” покрай парка и ЖП гара Левски до Автогарата, ул. „Сергей Румянцев“ – отсечката от ул. ”В. Левски” до ул. „Кирил и Методий”, ул.„Александър Стамболийски“- от отсечката Мелницата до кв.”Дружба”, ул. „Опълченска“ – от ул. ”Христо Ботев” до ул. ”Н.Й.Вапцаров”, и ул. „Христо Ботев“ – от ул. „Опълченска” до ул. ”Крум Попов”.
„Надявам се, че в зимните месеци ще съумеем да финализираме процеса за избор на изпълнител по СМР, за да не изпускаме строителния сезон и час по-скоро да реализираме инвестицията. Чакахме повече от година (проектът е входиран в ДФ „Земеделие” септември 2016 г .), чакахме дълго, но се надявам бързо да реализираме дейностите”, коментира Любка Александрова.

giftspro.bg
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР