ОУ„Д-р Петър Берон“ – София, гостува на едноименното плевенско школо

kuker-bg.com

Учители и ученици от 25-то ОУ„Д-р Петър Берон“ – София, гостуваха на едноименното плевенско школо, информират от училището. През настоящата учебна година столичани празнуват 100-годишнина от създаването на училището. Една от основните им инициативи, стартираща юбилейните изяви, е съвместната работа с училищата в Плевен и Шумен, носещи името на д-р Петър Берон.

Днес, 6 ноември 25-то ОУ „Д-р Петър Берон“ представи в плевенското школо своя Юбилейна пътуваща изложба с ученически рисунки. Живописните и графични творби, които са дело на млади художници от първи до седми клас, са на различна тематика, в зависимост от предпочитанията на автора. Изложбата е съпътствана от късометражен филм, изготвен от седмокласници, в който учениците представят училището през своя поглед. Поздрав към децата и учителите от плевенското училище беше кратка музикална програма с песни и танци, изнесена от талантливи деца – певци и танцьори, от софийското училище.

Началникът на Регионално управление на образованието в София Ваня Кастрева отправи видеопоздрав към юбилярите и участниците в съвместните инициативи. Трите едноименни училища ще участват в конкурс под наслов „Моето училище в сродните училища“.

Изявите са в няколко направления – рисунка, есе и стихотворение, изработване на макет на собственото училище и изображение на „Рибния буквар“ или логото на училището с природни материали. Конкурсните работи ще бъдат оценявани от компетентно жури, а отличените творби ще бъдат представени пред публика. По покана на 25-то училище плевенски ученици ще участват в юбилейния концерт през месец март 2018 г.

giftspro.bg
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР