Тържествено отпразнуваха Деня на народните будители в град Левски

giftspro.bg

Тържествено отпразнуваха Деня на народните будители в град Левски, информират от пресцентъра на Общината. Ученици от СУ „Крум Попов” припомниха историческите факти и събития, белязали 1 ноември, като ден на почит и признателност към народните будители, останали в народната памет с живота и делата си за пробуждане на националния дух.

Деца и ученици демонстрираха отличните си познания за великите българи във викторина, подготвена от Петя Чолакова – гл.експерт „Образование, култура и спорт”. За всички тях имаше награди книги на патриотична тематика.

Зам.-кметът на Община Левски – инж. Кольо Домеников, честити празника на всички и пожела на съвременните български будители да пазят българщината. Той връчи грамоти за успешно участие на ученици от СУ „Крум Попов” в уоркшопа „Магията на Суми”, който включваше изяви на японски и български художници в гр. Павликени и пленер в гр. Левски.

В тържеството пред НЧ „Георги Парцалев” днес се включиха още кметът на Община Левски Любка Александрова и председателят на ОбС – Левски, Дочко Дочев.

Присъстващите получиха българския трибагреник и снимки на народните будители. Те се поздравиха с възрожденски песни и поднесоха цветя на паметника на хан Кубрат и паметника на хан Аспарух.

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР