Метъл бандата Grimaze, фенове и екипът на Plevendnes.com събраха над 60 чувала с боклуци от Малкия язовир в Кайлъка

Снимка: Grimaze
logiscool-pleven

Метъл бандата Grimaze, техни фенове и екипът на Plevendnes.com събраха над 60 чувала с боклуци от района около Малкия язовир в парк Кайлъка в Плевен. Акцията по почистване се състоя днес в 12 часа, а снощи бандата подари на почитателите си в града концерт в местен рокклуб.

Музикантите осигуриха транспорт за екогрупата, както и ръкавици и десетки чували за всички. Заредени с добро настроение и желание да преобразят мястото младите хора съвестно изравяха от храстите неописуеми отпадъци, сред които бебешки памперси, презервативи, стъклени и пластмасови бутилки, найлонови торбички, кутии от цигари, пластмасови кофички, безброй салфетки и др. Те не пропуснаха да почистят и 2 пещери в околността, превърнати в сметища.

Удовлетворението от добре свършенета работа и позитивната енергия обединиха участниците в акцията и ги мотивираха за следваща акция напролет, когато ще почистят друго мръсно място в Плевен.

Екоацията по почистване в Плевен е част от кампанията на Grimaze „Метъл за смет 3“, която тази година минава през 8 града на България. Турнето на ентусиастите стартира на 6 октомври в Стара Загора и ще приключи на 28 октомври в София. Вечерта преди всяко почистване групата прави концерт в местен клуб, а на следващия ден с желаещите от публиката и други ентусиасти почистват предварително обявено място. В предишните 2 кампании Grimaze и съмишленици са събрали 280 000 литра боклуци.

„Обичаме музиката – да творим, да си раздаваме жизнената сила по концерти, да правим каквото можем, за да развиваме и обогатяваме музикалната култура. Обичаме и природата – да изкачваме планини, да се радваме на слънцето, снега, дърветата, да почистваме, когато и колкото можем човешките отпадъци, разхвърляни наоколо. Обичаме си бандата и общо взето се радваме на живота заедно“, споделят от Grimaze, които с позитивизма, усмивките, активната си гражданска позиция и добронамереност към всички разбиват завинаги мрачните клишета за металисти.


logiscool-pleven
villagrivitsa

1 коментар

ОСТАВИ КОМЕНТАР