162 участници от 18 държави се регистрираха за Международния китарен фестивал Плевен 2017

TOP NUTS

162 китаристи от 18 държави се регистрираха за участие в Международния фестивал Плевен 2017. Любителите на китарното изкуство ще чуят творци от Австрия, Англия, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Италия, Испания, Македония, Полша, Румъния, Русия, Турция, Украйна, Франция, Хърватска, Чехия, Швейцария, Япония. Вчера изтече срокът за основната регистрация, от днес започва допълнителаната.

Международният фестивал на китарата Плевен 2017 ще се проведе от 29-ти ноември до 3-ти декември 2017г. Организатори на събитието са Сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК- 1959“. Фестивалът включва пет концертни вечери, конкурс в четири категории, разделени на възрастови групи, майсторски класове, уъркшопи, изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери, както и съпътстващи събития, сред които Лятна музикална академия, семинар за преподаватели, национално концертно турне с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.

Наградният фонд е на стойност 25 114 лева, изразен в парични и предметни награди, които се разпределят в съответните категории и възрастови групи. Победителят в категория „Еректрическа китара“, която е нова за Фестивала, има шанса да спечели легендарния инструмент „Fender Stratocaster“ и 1000 лева. В категорията „Китара и глас“ е предвидена награда на „Музикаутор“ от 500 лв за най-добра авторска песен с български текст.

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР