Красимир Яков представя самостоятелна изложба в Къщата на художниците в Плевен

villagrivitsa

Красимир Яков ще представи самостоятелна изложба в Къщата на художниците в Плевен, информират от културния институт. Ще бъдат показани плакети, рисунки, маслени и акрилни творби малък формат.

Експозицията ще бъде открита на 12 октомври от 19 часа.

Красимир Яков е завършил художествено училище, а след това Националната художествена академия със специалност “Скулптура” при проф. Величко Минеков. Бил е в ръководството на секция “Скулптура” към Съюза на българските художници. Участвал е в първия Есенен салон в галерията на “Шипка” 6 в София.

Много са участията му в общи изложби, а самостоятелните са повече от 20, като две от тях са в Америка. Освен със скулптура, творецът се занимава и с живописни техники. Темите, които го вълнуват, са героите от гръцката митология, женската красота, свободата, изразена в препускащата фигура на конника и др.

Негови работи се намират в Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия и повечето градски галерии в страната, както и в частни колекции в САЩ, Франция, Германия, Холандия, Япония, Русия и други.

logiscool-pleven
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР