Малки състезатели от Белене спечелиха 10 медала от турнир по борба в Згориград

Снимки: Момчил Ганчев
kuker-bg.com

Състезатели от беленския клуб по борба „Класик“ участваха в осмото издание „Празник на борбата“ в село Згориград и се върнаха с 10 медала – 5 сребърни и 5 бронзови медала, информират от пресцентъра на местната власт. Турнирът се състоя на 30 септември тази година и в него участваха 13 отбора, сред които и „Цървена звезда“ от Белград, Сърбия. Община Белене осигури транспорта за 12-те състезатели от града, които дадоха нов повод съгражданите им да се гордеят с тях. В подготвителната група второ място спечелиха Мартин Георгиев (28 кг), Цветелин Георгиев (32 кг) и Калоян Петров (38 кг), а с бронзови медали се окичиха Християн Иванов (24 кг) и Даниел Анатолиев (35 кг). Във възрастова група „деца“ сребърен медал извоюва Преслав Георгиев (30 кг), а бронзови – Найден Митков (30 кг), Георги Митков (38 кг), Петър Андреев (73 кг) и Антонио Ангелов (73 кг). На пето място в същата възрастова група се касираха Станислав Пироев (42 кг) и Димитър Коев (38 кг).

Треньорът Момчил Ганчев оцени представянето на беленските борци като много добро и им пожела още по-големи успехи на тепиха, за което са нужни само постоянство и редовни тренировки.

Посещаването на тренировки по борба е напълно безплатно за децете в Белене. Всеки, който желае да се запише, може да го направи всеки делничен ден от 15:00ч. до 17:00ч. в залата по борба „Тодор Генчев“. А за най-малките – от 6- до 10-годишна възраст, тренировките по борба се провеждат всеки понеделник и петък от 18:00 часа.

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР