Великолепна „Травиата“ на световно ниво преживя плевенската публика снощи

villagrivitsa

Великолепна „Травиата“ на световно ниво преживя плевенската публика снощи. Завладяващата опера на Верди развълнува препълнения салон на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Особено впечатляваща беше звездата на прочутия Мариински театър в Санкт Петербург Наталия Павлова. 31-годишната рускиня с многообещаваща кариера изиграе главната роля на куртизанката Виолета Валери. Чаровното сопрано блестеше с талант, вокална подготовка, музикален вкус и артистизъм, които изградиха жив и въздействащ образ на героинята й. Драмата на Виолета докосна всеки зрител, като най-емоционалните плачеха в драматичните моменти на сценичното действие и прекъсваха с аплаузи сценичното действие. Наталия Павлова не просто оправда очакванията за възхитително създадена централна оперна роля във всеки един от детайлите й, а и омагьоса с чар, красота и артистизъм компетентните зрители. Достойни нейни партньори на сцената в тази приказка за любовта бяха изявените солисти Венцеслав Анастасов (в ролята на Жорж Жермон) и тенора Георги Султанов (Алфредо Жермон).

Наталия Павлова

Чудесно се справиха с по-малките роли Анелия Дечева (Флора), Виолета Велчева (Анина), Даниел Меса (Гастон), Христофор Попов (барон Дюфол; посланик), Валери Цолов (маркиз Д’Обини), Тихомир Андролов (доктор Гренвил), Стилиян Цветанов (Джузепе) и Лачко Димитров (прислужник на Флора).

Певците от Хор „Гена Димитрова“ очароваха плевенската публика не само със силно вокално, но и с ярко сценично изпълнение. Особено емоционален и въздействащ беше ансамбълът на циганките и матадорите, в който певците показаха и друга страна на многостранния си талант – да танцуват.

Бурните аплаузи на публиката възнаградиха и прекрасните музиканти от Плевенската филхармония. Залата изпрати на крака всеотдайните артисти, които получиха много цветя. Сред изразилите уважение бяха Румен Петков и Васил Антонов. Директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски представи диригента на спектакъла – Иван Ангелов, и обяви, че 45 години по-късно той се връща отново в Плевен, за да заеме мястото на почетен диригент на оркестъра.

Още снимки тук

giftspro.bg
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР