С близо 400 000 лева от Държавен фонд „Земеделие“ в град Левски изграждат амфитеатър

logiscool-pleven

Открит амфитеатър ще бъде изграден към читалище „Георги Парцалев-1901” в град Левски, информират от пресцентъра на местната власт. Инвестицията е на стойност 385 554,67 лв. и ще бъде реализирана за 36 месеца. Средствата са отпуснати от Държавен фонд „Земеделие“ за одобрен проект „Открит амфитеатър към Народно читалище „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски “ в кв. 67, УПИ I град Левски.

Договорът е подписан вчера от председателя на читалището Силвия Йорданова. Проектът е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР 2014 – 2020 г.), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Обновяването и обогатяването на инфраструктурата на читалището ще спомогне за неговото по-добро функциониране и за подобряването на културно-развлекателните дейности в Община Левски, убедени са от читалището.

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР