Баскетболният „Спартак“ възражда турнира за Купа „Плевен“ – Люси Дяковска ще открие с химна на България

villagrivitsa

Баскетболният клуб „Спартак“ ще възроди турнира за Купа „Плевен“, информира на пресконференция старши треньорът на отбора Александър Дяковски. Спортното събитие ще се състои на 20 и 21 септември и се посвещава на 140-та годишнина от Плевенската епопея.

По думите на Дяковски всичко се получава в точния момент и се надява срещите да се превърнат в чудесен спортен празник. Певицата Люси Дяковска ще открие официално турнира с изпълнение на химна на Р България. „Много съм щастлив, че възстановяваме турнира, който се надявам да стане традиция. Много съм благодарен на спонсорите за подкрепата“, коментира Дяковски. Той добави, че са поканили 3 атрактивни отбора с атрактивни треньори, което се надява да предизвика интереса не само на феновете на баскетбола, но и на хора, които не са посещавали мачове.

Първата среща между „Левски 2014“ (София, треньор Тити Папазов) и „Академик-Бултекс 99“ (Пловдив, треньор Асен Николов) е от 18 часа на 20 септември. Вторият полуфинал е от 20,30 часа, същия ден, между „Спартак“ (Плевен) и „Черно море – Тича“ (Варна, треньор Дарин Великов). При равенство ще има 5-минутно продължение. Мачовете на следващия ден са в същите часове в зала „Балканстрой“ в Плевен. Цената на билета за ден е 5 лева. Предвидени са интересни игри за публиката.

logiscool-pleven
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР