Над 50 състезатели ще мерят сили в турнир по стрийт фитнес в Плевен

giftspro.bg

Над 50 състезатели ще мерят сили в турнир по стрийт фитнес в Плевен днес, 29 юли, като категориите са три – момчета до 17 години, над 17 години и момичета над 14 години. Най-малкият участник е 10-годишно момче от Плевен.

Записването започва в 9.30 ч., а стартът на състезанието е в 10,30 часа на спортната площадка в парка до СОУ „Христо Смирненски“, информира управителят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, което е организатор на турнира.

Състезанието е в рамките на кампанията на Сдружението „Ваканция без грижи“. Участват състезатели от Плевен, Белене, Добрич, Варна, Пазарджик, Стара Загора, Белене, Свищов, Велико Търново, Пловдив, София. В турнира за първи път ще се включат и победителите в другите регионални турнири в Мездра, Пловдив, Варна и Стара Загора, които ще направят демонстрации. Гости на състезанието ще бъдат деца от социалните центрове в Плевен, които ще имат възможност и да се включат в турнира, ако имат желанието, добави Михайлов. На площадката ще има много подкрепящи напитки и закуски.
Жури ще оценява състезателите. Най-голямата награда е „Фаворит на публиката“, която ще бъде присъдена след гласуване. Тя е едноседмична почивка за двама в курортния комплекс „Албена“.

Повечето участници в турнира пристигнаха вчера. За тези, които не са от Плевен, е осигурено настаняване в общежитие на Медицинския университет.

„Благодаря на ранобудните служители на „Паркстрой“ ЕООД град Плевен с управител Дамянка Владимирова, които основно почистват площадката вчера и тази сутрин, за да протече турнирът в чиста среда”, каза Слави Михайлов.

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР