Кандидатстващите в НУИ „П. Пипков” подават документи от днес

НУИ
giftspro.bg

Кандидатстващите за 5-ти, 8-ми и 9-ти клас в Националното училище по изкуствата „П. Пипков” подават документи от днес, 16 юни, до 22-ри юни. В същия период ще се проведат и консултации по солфеж, изобразително изкуство и български танци по график. Изпитите за проверка на способностите са в периода 23-27 юни. Списъците с приетите ученици ще бъдат изнесени на 29 юни, като до 5 юли те могат да се запишат. Броят на незаетите места, ако има такива, ще бъде обявен на 7 юли.

Необходими документи за кандидатстване:

1. Медицинско удостоверение от личния лекар, като за специалност Български танци да се направи допълнителна консултация с ортопед, за специалност Изобразително изкуство – консултация с очен лекар.
2. Ксерокопие на Удостоверение за раждане.
3. Ксерокопие на Удостоверение за завършен ІV клас, свидетелство за завършено основно образование – VІІ клас или на свидетелство за завършено основно образование – VІІІ клас.
4. Застрахователна полица за дните на провеждане на изпитите – за специалност Български танци.
Когато се кандидатства с приравнителни изпити за продължаване на обучението от друго училище в НУИ „Панайот Пипков” гр. Плевен, се представя ксерокопие на Удостоверение за завършен съответен клас. При подаване на документите се представят и оригиналите за сверяване. Застраховката се прави в училището, ако кандидатите нямат такава.

giftspro.bg
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР