Разнообразни постановки, балет и моноспектакъл на Мария Сапунджиева предлага Плевенският театър през юни

Театралните постановки през месец юни
giftspro.bg

С комедията „Женско царство” започват представленията през месец юни на Драматично-кукления театър „Иван Радоев” в Плевен. Спектакълът ще се играе днес, 5 юни, от 19 часа на Голяма сцена. Режисьор е Ива Николова, мултимедията е на Георги Енчев, музикалното оформление – на Генадий Николов. „Това е нов, съвременен прочит на пиесата на Ст.Л. Костов, който през смях ще ви замисли за това кой и защо експериментира с нас”, припомнят от културния институт. Участват актьорите Сергей Константинов, Елица Анева, Генадий Николов, Мариета Калъпова, Нина Илиева, Георги Енчев, Петьо Кръстев, Емил Николов, Васил Асенов, Венцислава Григорова, Детелина Станева и Ива Николова.

Шедьовърът на А.П.Чехов „Вишнева градина” ще бъде представен на 7 юни от 19 часа на Голяма сцена. Режисьор е Василий Сенин от Санкт-Петербург.

Представлението „12-та нощ” от Шекспир на Детската театрална студия ще бъде представено на 12, 14, 15 и 16 юни от 19 часа на Голяма сцена. Режисьор е Ива Николова.

„Цимбелин” от Шекспир ще се играе на 19 юни от 19 часа на Голяма сцена. Режисьор на малко познатото заглавие от великия драматург е Лилия Абаджиева.

Авторският спектакъл на режисьора Димо Дешев „Българите идат” ще гледаме на 20 юни от 19 часа на Голяма сцена.

Интересен моноспектакъл на популярната с телевизионните си комедийни превъплъщения Мария Сапунджиева предлага културният институт за 26 юни – „Едно танго с Маркес”. Постановката и музикалната среда са на Бойко Богданов. Танго и фламенко, екзестенциална драма, бляскав текст и още нещо обещават създателите на спектакъла.

Куклени представления за най-малките също не липсват през летния месец юни. „Ах, този змей” от Ива Пержинова и с режисьор М. Мавродинова ще се играе на 7 юни от 10,30 на Голяма сцена. На 13 и 28 юни представленията започват в 18 часа в Камерна зала.

Разказът за чаровната костенурка „Франклин” от Полет Боржоа и с режисьор Д. Василева очаква своята публика на 8 юни от 18 часа в Камерна зала. А представлението „Безценното камъче”, създадено по българска народна приказка от Ива Николова, ще бъде представено на 15 юни от 16 часа в Камерната зала.

Театралите предлагат на вниманието на публиката и пет гастролиращи постановки. Комедията „Застреляй идиотите!” от Емил Йотовски ще бъде представена на 8 юни от 19 часа на Голяма сцена. Постановката е на Театрално-музикален център – Кърджали, а режисьор е Р. Абрашева. „Иванов” от А.П.Чехов, спектакъл на Младежкия театър „Николай Бинев”, гостува на 13 юни. Режисьор е Стефан Мавродиев, представлението ще започне в 19 часа на Голяма сцена. „Маршрутка” от Елин Рахнев, постановка на ДКТ”Иван Димов” – Хасково, и с режисьор Пл. Масларов ще видим на 22 юни от 19 часа на Голяма сцена. Балетният спектакъл на Софийската опера и балет „Рапсодия в синьо” ще зарадва почитателите на това ефирно изкуство. Събитието е на 27 юни от 19 часа на Голяма сцена. В края на месеца, 29 юни, на Голяма сцена гостува постановката на Театрална работилница „Сфумато”- „Паякът” от Димитър Димитров и Йордан Славейков. Режисьор е Д. Димитров, а началният час – 19.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР