Млади театрали от град Левски завоюваха национална награда с постановка на английски

СУ
TOP NUTS

Млади театрали от СУ “Крум Попов“ – град Левски, са отличени на Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език, информират от училището.

Децата участват в Клуб по интереси “Английски чрез театъра“, създаден по проекта „Твоя час“, и се представят с постановката „Трите златни ябълки“, класирана на областния кръг на фестивала.

Учениците и учителите са отличени с грамоти за „Най-оригинално повествование“ и „Най-добра адаптация на българско художествено произведение“ от жури с представители на Образователното министерство и на Британския съвет в България.

Автор на сценария и режисурата е Анелия Кирчева, а младите театрали са Александър Цветанов, Десислава Цветанова, Емануил Борисов, Ива Александрова, Лора Петрова, Магдалена Рачева, Петя Асенова, Радостин Насков и Християна Личева, които мерят сили с други ученически клубове на национално ниво. Постижението е плод и на системната работа и творчески ентусиазъм на младите учители Ваня Великова, Цветомира Ленинова, Елица Иванова.

logiscool-pleven
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР