Жителите на град и община Левски ще склонят глави пред паметта на Апостола на свободата в деня на 144-та годишнина от неговата гибел.

villagrivitsa

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”информират, че гражданското поклонение пред паметта на Васил Левски ще бъде на 18-ти февруари /събота./ Шествието ще тръгне в 11.00ч. от Общината към паметника на Апостола на свободата на гаровия площад.

В годината на Васил Левски, седмица преди годишнината от гибелта на Апостола на свободата, младите възрожденци от село Асеновци изработиха две табла с негови снимки и цитати. Таблата ,посветени на 144 години от обесването и 180 години от рождението на Васил Левски, са поставени във фоайето на читалището.

Писмена викторина, посветена на живота и делото на Апостола са провели още в клуб „Млад възрожденец” с.Асеновци. Мотивирани да прочетат и научат повече от написаното в учебниците, да потърсят интересни и по-малко известни факти за живота и делото на великия българин, от ръководителя на клуба Петранка Стефанова учениците ще научат резултатите от викторината на 17 февруари. Най-добре представилите се ще бъдат наградени.Всички ще бъдат и на гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски на 18 февруари.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР