Топ 3 добри новини от Ноември 2022

TOP NUTS

1. „Болница за плюшените мечета“ 

„Болница за плюшените мечета“ на децата отваря врати тази събота и неделя в Плевен. Това съобщи за БТА Георги Стоянов от екипа на организаторите.
Идеята по този начин да се занимават плевенските деца и техните родители, както и гостите от съседните селища, е на Асоциацията на студентите-медици в България и членовете на нейния клон в Плевен, Студентския съвет при Медицинския университет в града, студентите от специалност „Фармация“ във висшето училище.
Инициативата, която ще се състои в областния град, е подкрепена и от различни обществени и фармацевтични организации, сред които е Лайънс клуб.
„Болницата за плюшени мечета“ ще работи за първи път на 26 и 27 ноември (събота и неделя) от 11.00 до 18.00 часа в „Панорама мол Плевен”, пред детския център „Щуроландия”.

Безплатните забавления в Плевен по традиция се организират на това място със свободен вход за децата и техните родители, за младите хора, както и за по-големите гости, всяка събота. Този уикенд ще има развлечения и в неделния ден. Досега гости на плевенчани бяха известни илюзионисти, златната медалистка по художествена гимнастика Невяна Владинова, Александра Синяева със своето шоу с големи сапунени балони, актуални певци от музикалната сцена, припомни Георги Стоянов.

материал от : МАЛИН РЕШОВСКИ от bta.bg

2. Плевен се включва в инициативата „Нощ на театрите“

Европейска „Нощ на театрите“ е платформа, която обединява всички, имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери.

Зад идеята стои Елеонора Роси (Франция), но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватия – иницииран от Детски театър Дубрава и театър Шибеник. Форматът събира хиляди почитатели и зрители. Само година по-късно се превръща в национално събитие, в което участват почти всички значими хърватски театри и театрални трупи. Поетапно към инициативата се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Финландия, България, Белгия, Сърбия и Чехия.

3.Медицинският университет в Плевен получи статут на изследователски университет

„С решение на Министерския съвет от миналата година министерството на образованието започна да оценява всички висши учебни заведения в страната по една много сложна формула от обективни показатели за изследване на влиянието на науката, която правят университетите и тази година бяхме едни от трите класирани университета. Миналата година бяха регистрирани първите 7 изследователски университета. Може да кажем, че медицинския университет в Плевен се намира в топ 10 на университетите в страната, което е голяма оценка, голямо постижение и ние трябва да го защитим“, каза за БНР проф. Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет.

logiscool-pleven
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР