Спомени от унищожената плевенска промишленост

kuker-bg.com

Индустриалната зона на Плевен, 80 -те години на 20 век. promishlenost_pleven_sots-(2)promishlenost_pleven_sots-(3) promishlenost_pleven_sots (4) Машиностроителен комбинат „Никола Йонков Вапцаров“ – монтажен цех promishlenost_pleven_sots-(5) promishlenost_pleven_sots (6) Технологичен нефтохимически комбинат – командна зала promishlenost_pleven_sots-(7)_1 Един от магазините в Нефтокомбината promishlenost_pleven_sots-(7)_2 Текстилен комбинат „Асен Халчев“ promishlenost_pleven_sots-(8)_1 Експериментално предприятие „Вега“ – филиал на Центъра за нови стоки и мода – София promishlenost_pleven_sots-(9)_1 Цех в завод „Мизия“ – специализиран за производство на мъжки костюми promishlenost_pleven_sots-(9)_2 Съветски технически център за строителни и пътни машини promishlenost_pleven_sots-(10) В съветския технически център българските специалисти овладяват най-съвременната техника promishlenost_pleven_sots-(11)_1promishlenost_pleven_sots-(11)_2 Тъкачен цех promishlenost_pleven_sots (12) Демострация на нови модели трикотажни облекла в завод „Саня“promishlenost_pleven_sots-(13)_1 Работнически стол в завода promishlenost_pleven_sots-(13)_2

giftspro.bg
TOP NUTS

6 коментари

  1. Бивш работник съм в завод Вапцаров. Помня, как целият двор на завода беше запълнен с произведени преси и компресори, които никой не искаше да купи. Въпреки всичко се произвеждаха. Ликвидира ги конкуренцията и модерните машини.

  2. Който може ,нека публикува към последната снимка ,цените на храната в стола!

  3. Цените на столовата бяха с купони
    Купон малък включваше:
    – първо,второ,десерт в малки паници;
    Филий хляб безплатно
    Цена 0,55лв дневно
    Купон голям включваше:
    – първо,второ,десерт в чиний;
    Филий хляб безплатно
    Цена 0,70лв
    Трябваше всеки месец да се запишеш за столовата.
    Винаги идваше началника за уповествяване на работниците.

  4. Аре стига с тея лигави спомени по времена, когато всичко е било с цената на бъдещето за децата ви бе!! Нищо нямаше тогава, едни малоумни, дотирани от държавата производства! Обезлюдиха селата, лъгаха ви че ви плащат и наливаха още милиарди в глупости докато всеки средно-статистически българин издържаше на мускули с помощта на селски труд в грижите по 3-4 прасета, патки, кокошки и т.н. Всеки се мръщеше, когато дойде време за копане и бране на царевицата!! А м/у другото всеки се кефеше да губи по 3-4 часа в разглеждане на тухлите Некерман! Айде стига смешен плач, гледайте реалността-не миналото!! Гледа се в настоящето с мисъл за бъдещето! Който гледа назад губи връзка с реалността и живее в измислен свят! Възпитавайте си децата, щото расте страшна младеж-мързелива, тъпа, креслива сган!

  5. Аз съм внук на брата на Георги Кирков, благодаря на прекрасния му роден град че запази името му на улицата. За критика на „Червената буржоазия“ предишният режим ме заплаши че ще ме убие. Но вие помнете едно: Кирков беше социалист, не престъпник „комунист“, неговият социализъм бе „Чистата и Святата Република“ на Левски! Пророчески проповядваха и двамата РАВЕНСТВОТО като основа на бъдещото безконфликтно космическо общество. Без равенство нашият народ няма да отиде в Космоса. „Червената буржоазия“ на Брежнев решиха да стават милионери, а не може всички, целият народ да станат милионери! Правилно казва 6д 09.02.2017: милионерщината дойде „с цената на бъдещето на децата“. Прекрасна грижа за хората са били тези ваши почти безплатни обеди. Именно те са били реалността, не измислен свят. Не са виновни производствата че остаряват, народът е поел отговорността да се разслои и да се изпокара вътрешно, защото едни са богати, а други – бедни. Ако Кирковци бяха приели властта след 9-ти, щяха да изравнят труда на всички – да няма само едни да копаят, берат царевицата и хващат силикоза в мините, а генералските дъщерички да стават директорки на институти – чистичка работа! И не Кирков а бай Тошо развали морала на младежта, създаде „баровците“! Да бъдем почтени – Кирков не натрупа никакви имоти. Софийският боклук събори на Кирков къщата-музей. Пролейте една сълза за Георги Кирков и изгубеното РАВЕНСТВО!

  6. ЕДИНСТВЕНА ЗАБЕЛЕЖКА: ТРЕТАТА СНИМКА ОТЗАД НАПРЕД НЕ Е ТЪКАЧЕН ЦЕХ, А ПЛЕТАЧЕН – ПРОИЗВЕЖДАТ СЕ ТРИКОТАЖНИ ПЛАТНА НА КРЪГЛОПЛЕТАЧНИ МАШИНИ. СЛЕД ТОВА ОТ ТЯХ СЕ РАЗКРОЯВА И ШИЕ ТРИКОТАЖНО ОБЛЕКЛО!

ОСТАВИ КОМЕНТАР