Северняшкият ансамбъл и ансамбъл „Пирин“ с два концерта на 24 ноември в Плевен

kuker-bg.com

Северняшкият ансамбъл и ансамбъл „Пирин“ с два концерта на 24 ноември в Плевен п о повод 75 години от рождението си.

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен е създаден преди 75 години в историческия град Плевен – център на плодородната и богата на фолклор Дунавска равнина. Концертните програми на състава се осъществяват въз основа на задълбочено изучаване и творческо обогатяване на песенния и танцов материал. Той представя най-характерното за фолклорната област между Дунав и Стара планина.

Успехът на хореографските композиции се дължи както на виртуозното майсторство на изпълнителите, така и на стилния усет на хореографите към запазване автентичността на народните танци. За фолклорната достоверност на концертните изпълнения и създаване на неповторима атмосфера, много допринасят и красивите, богати на багри костюми.

Многолика и мащабна е дейността на Северняшкия ансамбъл. Той реализира огромен брой участия, концерти и спектакли пред многохилядна публика, записи в радио София, БНТ, компактдискове и DVD.

Вълнуващи, новаторски и атрактивни са изявите на Северняшки ансамбъл Плевен. С прекрасните си високо професионални изпълнения, съставът прославя българското фолклорно изкуство у нас и по света. Той гастролира успешно в Русия, Италия, Полша, Швейцария, Мароко, Франция, Йордания, Сирия, Германия, Гърция, Канада, САЩ

Можете да посетите сайта на ансамбъла, от където почерпихме информация за тази статия тук: https://www.severniashki-ansambal.com

kuker-bg.com
TOP NUTS

ОСТАВИ КОМЕНТАР