Поругаха паметника на Иван Винаров в парк Кайлъка в Плевен

logiscool-pleven

Поругаха паметника на Иван Винаров в парк Кайлъка в Плевен, видя репортер на Plevendnes.com. Вандалите са издраскали с яркочервен спрей надписите „Изрод“ и „БКП“. Със същия цвят спрей е осквернена и паметната плоча на изгорените живи евреи концлагеристи през 1944 г, която също се намира в Кайлъка. Дали извършителят на двете аморални и грозни постъпки е един и същ, могат да кажат само компетентните органи, ако предприемат разследване.

Паметник на загиналите евреи.

По повод случилото се областният управител на Плевен Мирослав Петров коментира, че подобни прояви са израз не само на агресия и нетърпимост, а и говорят за ниска личностна самооценка, защото само човек, който не цени историята и приноса на своите предци за развитието на Плевен, може да извърши подобен вандалски акт.

Той е разпоредил да бъде направен щателен оглед на парка, за да бъдат установени всички посегателства в него.
„Няма да оставим нещата така. Търсим варианти за почистване на поруганите паметници. Грижата ми, като областен управител, за парк Кайлъка винаги е имала своето приоритетно значение, защото той е истинско природно богатство за Плевен и региона. Бих искал да призова и всички хора да се отнасят с нужното уважение към това, което имаме, и към усилията, които полагаме за неговото опазване. Нека енергията ни бъде насочена към съзидание, а не към разруха”, призова областният управител на Плевен.

giftspro.bg
logiscool-pleven

2 коментари

  1. Автора на тези деяния и сега и преди се казва Влади. Почти винаги е облечен в камуфлажни дрехи, кубинки и барета. Съществен отличителен белег е прическата му, бръсната глава с конска опашка отзад на тила. Дружи с откровени фашисти, скинари и фен-фракцията на Левски от Плевен – „Вандалс Плевен“. Агресивен е! Абсолютно без причина влиза в словесна разправия с напълно непознати лица на темите комунизъм, фашизъм, Хитлер, национал-социализъм, евреи, ген. Луков, Списаревски, Сталин, Борис ІІІ, арийска раса и подобни. Често налита безпричинно и на бой поради разстройство на мозъка и привидения от типа, че човека насреща е русофил или руснак, евреин, социалист, турчин, милиционер (полицай), с балканско потекло и т.н.

ОСТАВИ КОМЕНТАР