Общинският съвет дава 53 имота под наем чрез конкурс

kuker-bg.com

Общинският съвет в Плевен реши да даде под наем части от 53 имоти за поставяне на павилиони и това да стане чрез публично обявен конкурс. Това съобщи председателят на съвета Мартин Митев.

Той уточни, че решението е прието след двучасов дебат, по време на който в залата са присъствали и

досегашните наематели

Договорите с тези наематели са били сключени на 5 януари 2015 г., на основание съответните законови разпоредби, решения и одобрени схеми за разполагане, посочи Митев. Към 5 януари 2020 г. срокът на договорите им е изтекъл, което е наложило новата процедура за отдаване под наем на терените.

Взетото решение е тези имоти, които са публична и частна общинска собственост, да бъдат дадени

под наем за 5 години

Конкурсът ще бъде с тайно наддаване чрез предварително представяне на предложения от участниците в общинската администрация.

Точки 4 и 5 от внесения първоначално проект за решение, касаещи условията, на които трябва да отговарят участниците в конкурса, отпаднаха, защото бяха в нарушение на установената практика на ОбС, коментира Митев.

Той посочи, че със същото решение е възложено, както е редно, на кмета на общината да назначи

комисия, която да организира конкурса

като се съобрази с разпоредбите на общинска Наредба номер 7 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

На въпрос на БТА Мартин Митев отговори, че според него няма пречка всички процедури да бъдат приключени до месец имотите да имат наематели, а казусът, предизвикал дискусии, да получи решение.

giftspro.bg
logiscool-pleven

ОСТАВИ КОМЕНТАР