Медицинският университет в Плевен от днес приема онлайн документи за изнесени изпити

giftspro.bg

Медицинският университет в Плевен от днес приема онлайн документи за изнесени кандидатстудентски изпити за 10 бакалавърски специалности. Това съобщиха за БТА от висшето училище.

Решението за бъдат организирани изнесени изпити в градовете Монтана, Видин, Враца, Велико Търново и Разград, е заради високият процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесени изпити, гимназистите получават оценка на тест по биология, която е равностойна на резултатите от другите изпитни сесии, поясниха от висшето училище.

Кандидатите за студенти имат шанс да си ангажират места за търсени специалности у нас, в страните от Европейския съюз и извън него. Това са „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Помощник-фармацевт“, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Медицинска козметика“ и други.
Тестът по биология в Монтана ще бъде на 15 февруари в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“, във Враца – на 16 февруари, в хотел „Мира“.

От 15 до 26 февруари кандидат-студентите ще могат да подават заявления онлайн и за явяване за изпит във Велико Търново – на 29 февруари, в хотел „Алегро“, и във Видин, в хотел „Ровно“. През същия период е и подаването на заявления за изпит в Разград, който ще бъде на 1 март в ОУ „Никола Й. Вапцаров“.

giftspro.bg
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР