Има много болни от грип в Плевен, но засега епидемия няма

TOP NUTS

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Плевен достига високи стойности, но не епидемични. Това съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в областния град.

За изминалата седмица този вид заболеваемост за областния град Плевен е почти 200 на 10 000 от населението, срещу 130 на 10 000 за предходния период. Нивото на заболеваемост е в границите на високите, но не епидемични стойности, уточняват от инспекцията.

В отдел „Противоепидемичен контрол“ на РЗИ – Плевен като цяло отчитат увеличение за регистрираните заболявания – общо са 35 срещу 29 за предходния период. При капковите инфекции най-голям е броят на заболелите от варицела – 17 случая, следват скарлатината – 8 случая и два – от туберкулоза. Регистрирани са 6 чревни инфекции и две невроинфекции.

От инспекцията посочват, че няма обявени населени места с въведено режимно водоподаване за региона. Предприети са мерки за административна принуда във връзка с констатирани нарушения при водоснабдяването – издадено е едно предписание за отстраняване на пропуски и е съставен един акт на отговорните лица.

kuker-bg.com
kuker-bg.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР