Запалване на светлините на коледната елха

плевен днес
giftspro.bg
Празничното запалване на светлините на коледната елха се състоя днес на 1 декември от 17.30 часа на централния площад в града – „Възраждане”. Плевенчани могат да се радват на елхата и на построените около нея магазинчета с коледна украса, вкусотии, греяно вино, подаръци и много други.
Идват едни от най-приятните дни в годината. Дни в които сме усмихнати, в които мислим как да зарадваме някого когото обичаме и дни в които топлината на дома е по-ценна от всякога.
Приканваме Ви да съберете семейството си или приятели и да заповядате на коледно украсения площад, независимо дали вали или не вали сняг. Като заговорихме за сняг , прочетете какво е традиционно да се прави в коледнта вечер в едни от най- снежните страни. Може да почерпите вдъхновение и идеи!

Финландия
На коледната сутрин семействата там традиционно ядат каша от ориз и мляко, гарнирана с канела, мляко или масло. Който намери бадема, поставен в един от тях, „печели“ . В края на деня е обичайно да се загреете заедно в сауна.

Норвегия
В Норвегия коледният сезон, наречен julebord, започва на 3 декември, като местните барове и ресторанти се пълнят през целия месец. Семействата празнуват Малката Коледа на 23 декември; всеки има свой собствен ритуал за деня, който може да включва украсяване на дървото, правене на джинджифилова къщичка и ядене на горещ оризов пудинг.

Ирландия
Ирландците оставят висока червена свещ на предния прозорец през нощта, приветлив символ на топлина и подслон за празничния сезон. Традиционната коледна храна в Ирландия често включва домашно приготвена печена гъска, зеленчуци, боровинки и картофи.

Швейцария
Швейцарските семейства правят свои собствени адвентни календари за празничния сезон. Тези календари се подаряват на децата като изненада или се правят заедно като забавна дейност. Всеки ден разкрива нова изненада или лакомство за децата, обикновето целият декември е пълен с различни дейсности които семейството прави заедно.

Исландия
Исландия е пропита с литература. На глава от населението Исландия има най-много писатели, издадени и прочетени книги от всички нации в света. Така че не трябва да е изненада, че най-уважаваната от исландските традиции за Бъдни вечер е “Yule Book Flood.” /„Потопът на книгите на Юле“.

kuker-bg.com
villagrivitsa

ОСТАВИ КОМЕНТАР