Деца от уязвими групи се учат да се изразяват на книжовен български език в община Левски

Инициативата, в рамките на Националната кампания „Хиляди дървета за децата на България” - Пролет 2017 е посветена на Седмицата на гората и Деня на Земята.
logiscool-pleven

В плевенската община Левски учат деца от уязвими групи да се изразяват свободно на книжовен български език. Това съобщиха от общинската администрация, цитирана от БТА.

Идеята се реализира за първи път в детска градина „Локомотив“, в общинския център. Проектът цели да се приобщават в системата на предучилищното образование деца, които изпитват трудности при усвояването на българския език. Затова е предвидено тяхното допълнително обучение, а финансирането за това е отпуснато по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ на Министерството на образованието и науката.

Старши учителят Биляна Атанасова се е заела с мисията за преодоляване трудностите в подготовката и социализацията на децата от целевата група. Тя посочва, че целта й е да подготви децата свободно да ползват българския език, като важна предпоставка за по-успешното им развитие и по-добро представяне в училище през следващите години. Чрез използване на различни похвати Атанасова се стреми да обогатява езиково-говорните им възможности, техните умения да общуват с останалите деца, да работят в екип с другите момичета и момчета.

Проектът ще продължи до април 2020 година, посочват от община Левски.

giftspro.bg
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР