Георг Спартански печели Плевен

giftspro.bg

Водачът в Плевен, според данните от екзитпол – досегашният кмет Георг Спартански, заяви пред Би Ти Ви, че не бърза да се радва на победа, тъй като има сигнали за манипулиран вот през последните часове на вота: „Аз очаквам всичко и затова казвам, че

няма място за радост и за анализи

Нека да изчакаме официалните резултати, защото сигналите, които получавах, особено в тъмните часове вече на денонощието, на края на изборния ден, не ме правят спокоен с оглед на това, което говорим“.

Според екзитпол на „Алфа Рисърч“ Спартански получава подкрепата на 53,1 на сто от гласоподавателите срещу 43,8 на сто за Мирослав Петров от ГЕРБ.

Пред БНТ Петров определи днешния вот в Плевен като честен:

„Въпреки някои нарушения, които гледах по медиите, смятам, че

беше честен вот

При всички случаи моята нагласа и визия е да направим града ни по-добро място за живеене, така че и с оглед компетентността ми като областен управител с всичко, каквото мога да направя за община Плевен и за област Плевен, ще го направя, както съм го правил и досега“.

Избирателната активност в Плевен към 17:30 ч. е 34.25%, съобщи председателят на ОИК в града Ярослав Димитров.

Има сигнали и от двата щаба в последния час. От единия – за

масово купуване на гласове

в село Буковлък. Сигналът е подаден на тел. 112 с настояване да се намеси полицията. Другият – че член на комисия в с. Мечка отваря бюлетините, за да види начина на гласуване.

За нарушаване на закова в плевенското село Буковлък е арестуван застъпник на един от кандидатите.

В общините Червен бряг, Долни Дъбник, Левски и Никопол активността се движеше около 20 на сто към 12:30 ч.

В Плевен мъж е подал сигнал, че е получил два пъти обаждане от щаба на единия кандидат да гласува за правилния човек. Друг сигнал описва как в една от секционните комисии са дали предварително откъсната от кочана бюлетина и подпечатана.

kuker-bg.com
giftspro.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР